کد خبر: 233

تاریخ انتشار: 2020-05-26

چرا محصولات ارگانیک گران هستند؟

در مواجهه با تبلیغات و ترویج استفاده از محصولات ارگانیک به عنوان غذای سالم ، اغلب گفته می شود که هزینه بالای محصولات ارگانیک مانع از خرید ما می شود. در مورد این توضیح چه می توان گفت؟ در این راستا ، لازم است تا مختصراً در مورد هزینه های تولید در بخش کشاورزی مقدمه […]

در مواجهه با تبلیغات و ترویج استفاده از محصولات ارگانیک به عنوان غذای سالم ، اغلب گفته می شود که هزینه بالای محصولات ارگانیک مانع از خرید ما می شود. در مورد این توضیح چه می توان گفت؟ در این راستا ، لازم است تا مختصراً در مورد هزینه های تولید در بخش کشاورزی مقدمه ای وجود داشته باشد که طبق روال معمول شامل موارد زیر است: آماده سازی زمین (شخم زدن و پاکسازی زمین) – کاشت – کوددهی – کشت و علفهای هرز – آبیاری – سم پاشی برای کنترل آفات و بیماریها – برداشت و برداشت محصول – حمل و نقل – خشک کردن – و ذخیره سازی. هزینه هر یک از این مراحل در تولید محصول ارگانیک با توجه به روش های مختلف تولید بسته به نوع محصول می تواند کاهش یا افزایش یابد.

چرا ارگانیسم ها گران تر هستند؟

قیمت بالاتر محصولات ارگانیک نسبت به محصولات معمولی به این دلیل است که هزینه تولید چنین محصولاتی بیشتر از محصولات معمولی است. اما مزایای محصولات ارگانیک ، که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر هستند ، عبارتند از:

۱٫ غذاهای ارگانیک از ارزش غذایی بالاتری برخوردار هستند. میزان ویتامین C ، کلسیم ، منیزیم ، آهن و فسفر در غذاهای ارگانیک بیشتر است.

۲- غذاهای ارگانیک حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری هستند (آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از تکثیر ژن هایی که منجر به سرطان می شوند) جلوگیری می کنند ، و آنتی اکسیدان های فنولیک بیشتری در غذاهای ارگانیک یافت می شوند (۵۰٪ بیشتر از محصولات غیر ارگانیک). از آنجا که آفت کش های مصنوعی تولید این مواد را در گیاهان کاهش می دهند ، کودهای آلی مورد استفاده در کشاورزی ارگانیک تولید آنها را افزایش می دهد.

۳٫ محصولات ارگانیک به دلیل کمبود کود و سموم دفع آفات شیمیایی در هنگام تولید کمتر سمی هستند و به دلیل داشتن مواد افزودنی غذایی به طور طبیعی سالم تر هستند.

۴- آنها خوشمزه و خوشمزه هستند. یکی از دلایل این امر این است که پس از برداشت محصول ، محصولات ارگانیک در زمان کوتاه تری به مصرف کننده می رسند و شاداب تر هستند. همچنین در محصولاتی که به روش مشترک با پردازش و دستکاری هایی که روی این محصولات انجام می شود تهیه شده است ، نه از نظر کیفیت و ارزش غذایی آنها بلکه فقط از نظر ظاهری ، رنگ ، افزایش دوام ، افزایش تولید و افزایش مقاومت در برابر صدمات ناشی از با حمل و نقل و انبارداری در نظر گرفته شده است.

عامل دیگر این است که به دلیل نوع سیستم کشت و روشهای به کار رفته در آن ، قیمت محصولات ارگانیک بالاتر از غذای معمولی است. به عنوان مثال در بخش ، هزینه محصولات زراعی ارگانیک برای کنترل علفهای هرز به دلیل عدم استفاده از سموم دفع آفات شیمیایی بیشتر است. زیرا علاوه بر روشهای جایگزین ، برای کنترل و کنترل علفهای هرز باید از نیروی انسانی بیشتری استفاده شود و تولید کننده با استفاده از کود و سموم دفع آفات شیمیایی ، نوعی هزینه بهداشتی و زیست محیطی را برای این روش کشت به همراه دارد که شامل تمیز کردن آبهای آلوده و جبران آن می باشد. برای آلودگی به آفت کش ها. پرداخت می کند

یکی از چالش های تولید محصولات ارگانیک در سال های اولیه ، کنترل علفهای هرز است ، به حدی که با توجه به نوع محصول ، کشاورز با کاهش محصول مواجه می شود زیرا از سموم دفع آفات شیمیایی ارزان قیمت استفاده نمی کند. چنین فرایندی در نهایت درآمد کشاورز را کاهش می دهد. همچنین لازم به ذکر است که وقتی عملکرد ناگهانی ترکیبات شیمیایی از خاک که مدت طولانی به کود شیمیایی و سموم دفع آفات وابسته باشد ، کاهش می یابد. همچنین در بخش مقرون به صرفه کشاورزی ارگانیک ، به عنوان مثال ، در زمینه کنترل آفات و بیماریهای گیاهی ، تولیدکننده باید به دنبال روشهای دیگری غیر از کنترل شیمیایی باشد که معمولاً نیاز به هزینه بالاتری دارد.

به عنوان مثال ، در استاندارد کشاورزی ارگانیک در کشور ، کشاورز باید از استفاده از هرگونه مواد غیرقانونی در زمین برای مدت زمانی خاص خودداری کند تا واحد تولید این اختیار را داشته باشد تا مجوز صدور گواهینامه محصول ارگانیک را بگیرد. مدتی است به دلیل عدم استفاده از مواد غیرمجاز اختلاف قیمت دریافت نمی شود. با این وجود ، در کشور ما ، دولت نیز مانند بسیاری از کشورهای توسعه یافته یارانه ای برای حمایت از تولید کنندگان محصولات ارگانیک پرداخت نمی کند.

نکته آخر این است که تولیدکننده محصولات ارگانیک در تمام مراحل تولید از قوانین سختگیرانه پیروی می کند و برای بازرسی پرداخت می کند. اگر در تولید محصولات مشترک ، تولید کننده هزینه های زیست محیطی ، روش تولید مثل: (آلودگی سموم رها شده به محیط که باعث کاهش تنوع گیاهان و حیوانات می شود که برای آنها نمی توان ارزش مواد را تعیین کرد ، دفن غیر قانونی زباله های صنعتی ، افزایش فرسایش خاک) پرداخت نمی کند. از آنجا که حتی سیاست ها و ساختارهای موجود در بخش کشاورزی بیشتر از کشاورزی ارگانیک از کشاورزی غیر ارگانیک حمایت می کنند. همه موارد فوق در کنار هم قیمت محصولات ارگانیک را گران تر از محصولات معمولی می کند. بنابراین اگر این هزینه ها توسط تولید کنندگان عادی (محصولات غیر ارگانیک) پرداخت شود ، به ناچار قیمت آنها گران تر می شود.

موجودات گران قیمت و هزینه های بهداشتی خانوار

این نگرانی اقتصادی به قدری صحیح است که علی رغم کاهش قدرت خرید ، تورم زیاد و حذف اجتناب ناپذیر برخی از موارد در سبد خرید خانه ، "هزینه بالای محصولات ارگانیک" باعث می شود بسیاری از خانواده ها نتوانند از پس آنها بر بیایند. این یک نگرانی مهم و غیرقابل انکار است. مطمئناً بخشی از رونق بازار ارگانیک در ایران نیست اما در بسیاری از کشورها در معرض رونق اقتصادی قرار دارد و درآمد طبقه متوسط ​​را افزایش می دهد. اما با تمام این ملاحظات ، امروز شاهد هستیم که در تورم زیاد و کوچک شدن سفره خانواده ، جامعه هنوز هم پول زیادی را صرف کالاهای مضر ، که آن هم گران است ، می پردازد. درعوض ، می تواند روی خرید محصولات سالم و غذای سالم تمرکز کند.

در زمینه محصولات ارگانیک نیز باید به فکر طرف مقابل در خرید این محصولات باشید که این از مزایای تغذیه ای این محصولات و متعاقباً سلامت بدن و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مختلف ناشی از مصرف غذاهای سالم است. در همان قدرت ضعیف اقتصادی ، می توانیم به تدریج با افزایش تدریجی هزینه محصولات ارگانیک در سبد خرید خانوادگی به جای خرید کالاهای مضر و گران قیمت ، هزینه ضرب هزینه درمان را در آینده افزایش دهیم. این بدان معناست که هزینه بالاتر خرید محصولات ارگانیک و مواد غذایی سالم سرمایه گذاری در سلامت خانواده است که در درازمدت با کاهش هزینه های درمانی منجر به افزایش چشمگیر در هزینه های خانوار نمی شود.

در همین راستا ، توجه به برخی از مضرات محصولات کشاورزی مشترک می تواند ما را حساس تر کرده و باعث افزایش آگاهی عمومی در مورد مصرف بی دقتی و راحت غذاهای ناسالم شود. افزایش آگاهی عمومی در مورد لزوم استفاده از مواد غذایی سالم درنهایت می تواند موجد مطالبات غذایی سالم از جامعه توسط تولیدکنندگان ، تأمین کنندگان ، دولت ، سیاستگذاران ، رسانه ها ، آکادمی ها ، انجمن های علمی و جامعه مدنی باشد. سرانجام ، وقتی فرهنگ و مطالبه عمومی شود ، نهادهای ذیربط از جمله دولت ها خود را مسئول این امر می دانند. نتیجه این خواهد بود که ، مانند برخی از کشورها ، دولت سهمی از یارانه های عمومی را به محصولات ارگانیک اختصاص می دهد که منجر به پایین آمدن قیمت ها خواهد شد.

در این راستا ، در پایان ، ما فقط با چند نمونه از مضرات محصولات تولید شده در کشاورزی معمولی کافی خواهیم بود تا نشان دهیم که چه عواقب ناگوار این سهل انگاری در ما در این زمینه ایجاد کرده است:

۱٫ در کشاورزی سنتی و مرسوم ، بیش از ۳۰۰ ترکیب شیمیایی خطرناک و مصنوعی مانند سموم دفع آفات ، علف کش ها و کودهای شیمیایی برای کنترل آفات و حشرات و باروری خاک مورد استفاده قرار می گیرد که باقیمانده آنها پس از ورود به بدن می تواند مشکلات بسیاری را ایجاد کند. این موارد عبارتند از: نقص هنگام تولد ، نوزادان کم وزن ، بی نظمی در قاعدگی ، سقط جنین ، بلوغ زودرس یا دیررس ، یائسگی پیشرونده ، تغییر در رفتارهای جنسی ، کاهش تعداد اسپرم ، کاهش باروری یا ناباروری ، تغییر در او اشاره کرد به سرعت متابولیسم ، اختلال در سیستم غدد درون ریز ، ضعف عضلات ، کاهش حافظه ، آسیب به سیستم عصبی و مغز ، کاهش عملکرد سیستم ایمنی و سرطان زا. یافته ها نشان می دهد که ۶۰٪ از سموم دفع آفات ، ۹۰٪ قارچها و ۳۰٪ از حشره کشها سرطان زا هستند.

۲- استفاده از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات ، آب ، خاک و هوا را آلوده می کند.

۳٫ تابش در بعضی از محصولات به معنای این است که محصولات در معرض مقدار کنترل شده اشعه یونیزه کننده قرار گیرند تا زمانی که باکتری هایی از جمله اشرشیاکلی و سالمونلا از بین بروند و در واقع محصولات را از این طریق ضد عفونی کنند. کنترل حشرات و انگل ها و افزایش دوام و جلوگیری از جوانه زدن از دیگر عواملی است که می تواند باعث ایجاد اشعه در محصولات غذایی شود. اما این پرتوی باعث می شود: ۱- از دست دادن مقدار کمی از مواد مغذی موجود در محصولات. مواد شیمیایی سرطان زا هنگام تابش اشعه مواد غذایی تشکیل می شوند.

۴- استفاده از هورمون ها در بخش دام و طیور رشد آنها را تسریع می کند و پروار آنها را تسریع می کند ، اما ارزش غذایی آنها را کاهش می دهد. آنتی بیوتیک هایی که برای جلوگیری از بیماری های دام و طیور استفاده می شوند نیز می توانند باعث مقاومت آنتی بیوتیکی در انسان شوند.

۲۱۲۱

ارسال دیدگاه

*

code