کد خبر: 292

تاریخ انتشار: 2020-07-01

آیا نیترات سیب زمینی مجاز است؟

حدود ۸۰ درصد جو زمین و از ۳۹ نیتروژن تشکیل شده است ، و همه موجودات زنده برای زنده ماندن به آن احتیاج دارند. اما گیاهان و حیوانات به طور مستقیم قادر به استفاده از نیتروژن است. گیاهان جذب نیتروژن در قالب "نیترات" با کمک باکتری های موجود در خاک است. میزان نیتروژن در بسیاری […]

حدود ۸۰ درصد جو زمین و از ۳۹ نیتروژن تشکیل شده است ، و همه موجودات زنده برای زنده ماندن به آن احتیاج دارند. اما گیاهان و حیوانات به طور مستقیم قادر به استفاده از نیتروژن است. گیاهان جذب نیتروژن در قالب "نیترات" با کمک باکتری های موجود در خاک است. میزان نیتروژن در بسیاری از خاکها ایران پایین است، بنابراین برای استفاده از کود نیتروژن در کشت محصولات مانند سیب زمینی توصیه می شود.

نیترات در گیاهان به طور طبیعی ذخیره شده در ساقه و برگ. اما اگر کود نیترات است که در زمان مناسب استفاده نمی شود، نیترات تجمع می یابد در این میوه از گیاهان است. گیاهانی مانند سیب زمینی ، بادمجان ، گوجه فرنگی ، گندم ، برنج ، کاهو ، کلم و نیترات بیشتر ذخیره می شوند. عواملی مانند محیط ، نور و گرما ، pH ، شدت نور ، محتوای آب محیط ، مقدار و نوع کود مورد استفاده و غیره نیز بر میزان تجمع نیترات در گیاه تأثیر می گذارد.

تجمع نیترات معمولاً برای گیاه مشکل خاصی ندارد ، اما برای انسان ها و حیواناتی که سبزیجات و گیاهانی با نیترات زیاد مصرف می کنند ، می تواند عوارضی مانند کم خونی (هموگلوبینمی دستگاه گوارش) و سرطان های دستگاه گوارش ایجاد کند.

اطلاعات کمی در مورد آلودگی محصولات غذایی ایرانی با نیترات وجود دارد. به همین دلیل، دکتر مژگان یگانه و دکتر کامبیز بازرگان؛ اساتید سازمان آموزش ، تحقیقات و توسعه فرآورده های کشاورزی به همراه همکارانشان وضعیت آلودگی نیترات در محصول سیب زمینی مراکز اصلی تولید و همچنین بازار مرکزی میوه و تره بار در تهران را مورد بررسی قرار دادند.

به منظور تعیین وضعیت نیترات در سیب زمینی های مصرفی ، نمونه ها به طور مستقیم از بازارهای مرکزی میوه و تره بار تهران هر هفته به مدت یک سال گرفته می شد و اطلاعات آنها (مبدا تولید ، تازه بودن یا ذخیره و رقم) از طریق پرسشنامه جمع آوری می شد. .

به منظور تعیین وضعیت نیترات در تولید سیب زمینی ، نمونه گیری مزارع در مناطق عمده تولید سیب زمینی نیز انجام شد. نمونه برداری در ۹ استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، همدان، آذربایجان شرق، اردبیل، تهران، کرمان (منطقه جیرفت و کهنوج)، خوزستان (دزفول) و فارس انجام شد.

میانگین جهانی نیترات در سیب زمینی بین ۱۰٫۲ تا ۵۲۴ میلی گرم در هر کیلوگرم وزن سیب زمینی است. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان نیترات در کشور و تولید سیب زمینی در سطح کشور نیز در محدوده جهانی قرار دارد.

میزان مجاز نیترات در برخی از کشورهای اروپایی ۲۰۰ میلی گرم در کیلوگرم است. براساس نتایج این مطالعه ، ۳۰٪ نمونه های مورد بررسی بالاتر از این حد مجاز است.

در نظر سنجی داخلی، از محدودیت های مجاز نیترات در سیب زمینی متفاوت و گاه متناقض است، به طوری که محققان پیشنهاد یک حد مجاز ۲۴۶ میلی گرم / کیلوگرم برای ایران است. بر این اساس، مشخص شد که غلظت نیترات در ۲۰ درصد از نمونه ها بیش از حد بالا بود.

مطالعه نشان داد که سیب زمینی در مناطق مختلف سطوح مختلف آلودگی نیترات حال، و بالاترین درصد از سیب زمینی آلوده به ۵۰ درصد از نمونه بالا ۲۰۰ میلی گرم نیترات به مزارع جیرفت تعلق (بسته به وزن از سیب زمینی).

همچنین، غلظت نیترات به طور متوسط ​​در برداشت سیب زمینی در بهار و تابستان بیشتر از پاییز و زمستان بود. می توان نتیجه گرفت که فصل برداشت همچنین می توانید محتوای نیترات از سیب زمینی میشود.

محققان پیشنهاد کرده اند که تحقیقات بیشتری در مورد دلایل تجمع نیترات در سیب زمینی و راه های کاهش آن در مناطقی که احتمال آلودگی نیترات وجود دارد بیشتر انجام شود.

نتایج این مطالعه در فصلنامه تحقیقات خاک ، وابسته به پژوهشگاه خاک و آب منتشر شده است.

۵۶۵۶

ارسال دیدگاه

*

code